Travel Essentials – M Picaut Travel Kit

M picaut precious mini kit

På semestern brukar jag försöka ta med så mycket som möjligt i travel size. Det underlättar så himla mycket när man inte måste släpa stora burkar och tuber i väskan. På den här resan, som spenderas i Gran Canaria, så hann jag faktiskt inte fundera allt för mycket eftersom jag packade ett par timmar innan avfärd så jag tog första bästa set där jag tyckte att allt man behöver finns med. Så det blev M Picaut Travel Kit. Den innehåller Cleanser, peeling/mask, ansiktskräm och ansiktsolja. Samtliga produkter är på 5-10 ml. Jag fick även med sacheer med olja, serum och ansiktskräm på 1-2 ml som jag inte är säker på ingår vanligtvis. Totalt ingår det 4 st produkter och en folder där man ser hela M Picauts utbud.

Spontant tycker jag att proverna är för små för att man ska kunna skapa sig en ordentligt uppfattning om innehållet. Jag är iväg under 7 dagar och nu i slutet på resan så är det inte mycket kvar och då har jag ändå snålat.

Priset är ca 200 kr för M Picaut Travel Kit och det känns väl som ett rimligt pris. Lådan känns lyxig, vilket återspeglar M Picauts varumärke och produkter.

Jag kommer inte recensera M Picaut Travel Kit eftersom jag tycker det är för liten mängd för att jag ska kunna ge en ordentlig recension men tänker att jag kort kan beskriva mitt “första möte” med produkterna.

M picaut face cream swatch

Cleanser: Underbar doft och härlig konsistens. Den rengör utan att torka ut. Jag har dock inte använd den för att ta bort sminket utan endast som rengöring av ansiktet (för borttagning av smink använder jag Pai Camelia & Rose Skincare). Den här skulle jag kunna tänka mig att köpa hem, men sen är jag också såld på rengöring (och har det i överskott också…)

Peeling/mask:Rekommenderas att användas efter rengöring och låta verka i ca 10 minuter. Under veckan använda jag den 2 gånger, en gång i början på veckan och en gång mot slutet. Denna peeling har små korn och för mig känns det mer som en ansiktsmask än peeling.

Moisturiser: Jag vet inte om det var att min hud var törstig efter långa dagar i solen men min hud bokstavligen sög åt sig denna ansiktskräm som en svamp. Huden kändes mjuk och återfuktad och jag vet inte om det var för att de mådde bra av D-vitamin överskottet den fick eller om det var denna ansiktskräm men den här vill jag ha i stor förpackning!

Precious Oil: En härlig olja (lite åt det torra hållet skulle jag vilja säga) som huden sörplade i sig. En trevlig olja men alldeles för lite för att jag ska kunna säga om huden mådde bättre eller sämre av den, skulle behöva testas längre för att kunna uttala mig, men verkar trevlig!

Serum: Denna fick jag bara som engångsprov men lyckades snåla till mig två användningar. Den här vart jag riktigt nyfiken på! Konsistenser var precis som jag vill ha den, transparent, gelé-aktig (lite åt det rinniga hållet så att den går att fördela) och huden absorberade allt. Lämnade ingen konstig hinna eller doft. Man riktigt känner hur huden mår bra av denna (inbillar jag mig iallafall). Jag måste ha en stor förpackning av denna!

___________________

Whenever I travel I try to pack as much travel size products as possible. I didn’t really have time to pack this time so I grabbed the first best thing in my sight for this trip and got a hold of M Picaut Travel Kit. It consists of a cleanser, peeling/mask, moisturiser and a face oil.

My spontaneous impression was that the samples are quite small and it will be difficult to see any improvements but it’s a great kit if you just want to get to know the brand and the products. The kit is about 200 SEK ( US$ 22) which I believe is expensive for the amount you get but still fair compared to splurging on full size. I also had a single use serum which I don’t remember where I got it from but I decided to throw it in the mix. Overall the products are great! I won’t review them in full since I don’t think I will get a good overview because of the small amount but in general I’m curious to try all of them in full size, especially the cleanser, moisturiser and serum! 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.