Inika – Lip Liner and Mineral Mascara

Till vänster utan mascara, till höger med mascara (och lip liner i två olika ljus). 

Inika är ett märke som jag hört talas om tidigare men inte testat, förrän nu! Jag tror dock att jag kommer få testa vidare för att hitta de riktiga guldkornen för de här produkterna levde inte riktigt upp till mina förväntningar, de är iallafall inte så bra som jag hört att Inika ska vara. Dock tror jag att Inika gjort om en del av produkterna nyligen (och även nylanserats i Sverige), exempelvis mascaran då borsten inte alls ser likadan ut på deras nuvarande hemsida som den som jag har hemma.

Inika Mineral Mascara – en vegan-vänlig mascara som ska förlänga och ge definierade fransarna. När jag såg borsten tänkte jag “yes, en mascara med en borste jag kommer gilla; kort, tjock och med täta strån”, precis så jag gillar mina mascara-borstar! Och även fast borsten är bra så är i princip allt annat med mascaran uruselt. Jag köpte den bruna mascaran för att ha den på vardagar, men mascaran är typ inte brun utan mer svart? (inte något stort problem för mig men kanske för någon som har ljusare fransar tänker jag). Men det värsta är nog konsistensen. Mascaran var redan torr när jag öppnade den och redan vid applicering börjar den smula. Jag håller dock ihärdigt fast i att mascaran ska vara på resten av dagen men tyvärr ligger den mer under ögonen än på fransarna. Efter 2-3 veckor är mascaran så torr att den knappt går att applicera, som ni kan se på bilderna i detta inlägg så märks det knappt att jag har mascara på. Jag funderar på om det är min mascara som är gammal och börjar söka runt och inser att det är fler än jag som har detta problem. Synd att en sån fin mascaraborste inte har ett bra  innehåll att jobba med. Jag kommer nog spara borsten för att applicera en annan mascara med den.

Betyg: 1/5 (tacka borsten för poäng överhuvudtaget). Pris ca 260 kr/ 8 gram. Skulle inte köpa igen, dock ser det ut som att mascaran fått nytt utseende (och nytt innehåll?) och skulle då kunna tänka mig att testa den nya varianten.

Inika Lip Liner, Sugar Plum – Ekologisk lip liner som finns i 4 olika färger. Jag valde färgen Sugar Plum eftersom jag trodde den hade en mörk bärig nyans. Icke. Jag fick hem ett lila-tonat skimmer, vilket det inte alls stod något om och inte framgick på bilden. Jag var mäkta besviken eftersom jag tänkt att ha denna under ett läppstift. Första gången kände jag mig som en discokula. 90-talet ringde och ville ha tillbaka sin look, liksom. Men som med mascaran så bestämde jag mig för att rocka stilen och läppennan går att använda som den är också (däremot vill jag inte gärna se ut som jag gjorde på 90-talet, även om det är inne just nu, så jag känner att jag måste tänka till lite hur jag kompletterar sminket med denna färg). Läppennan är krämig och har bra pigment och sitter också hyfsat bra genom dryck och mat. Jag har däremot inte testat den med läppstift eftersom jag känner att det blir så fel att applicera läppstift på något som är så skimrande. Det som jag också känner är något negativt är att eftersom den är så krämig så får man vässa pennan ganska ofta för att hålla den spetsig (och få till bra linjer) men det i sin tur gör att man använder upp pennan ganska fort.

Betyg: 2,5/5. Pris: Variera mellan 170-220 kr/ 1,2 g. Skulle antagligen inte köpa igen pga dyr, tar slut fort och att färgerna inte var det jag hoppades på. Däremot var konsistensen helt ok och färgen går att använda om man bara är beredd på att alla nyanser har mycket skimmer i sig. Dock ser det ut som att även denna fått ett nytt utseende (och ingredienser?), och i så fall skulle vara intressant att testa för att se om det skett en förbättring. 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.