Min nagellacksrutin

Inlägget innehåller annonslänkar till Lyko

IMG_0346

IMG_0354

Något som jag tycker är riktigt rogivande är att måla naglarna. Jag har en hel nagellacksrutin! Jag fixar naglarna veckovis och älskar att byta färg. Smink kan jag gå utan men nagellack är ett måste! Jag brukar sätta på en bra podcast eller skön musik och förlora mig in i pillandet. Ta bort det gamla nagellacket, massera nagelbanden med en bra olja, fila till rätt form, grunda med skirt nagellack, två lager av färgen och sen, om jag hinner och verkligen vill att lacket ska sitta länge, så avslutar jag med ett topplack.

Jag har fortfarande några “sämre” nagellack, som detta Essie-lack jag illa tvunget fick köpa utomlands eftersom jag glömde mina lack hemma på långresan, men målet är att fasa ut dem så småningom. Jag har några jag varit tvungen att ge bort eftersom jag fick allergiska reaktioner men annars är målet att använda dem till slut (eller tills de torkar ut och inte går att använda längre).

Ovan har vi Essie, 129 kr, i nyansen Ballet Slipper och Kure Bazaar, ca 175 kr, i färgen Nile.

_________________

I can live without makeup for a day but I can’t live without my nail polishes! I find it so soothing to sit down, turn on a podcast and sit with my nails for some time and see them go from unloved to well pampered. My new mission is to get rid of/use up my “not so eco-friendly” polishes, like this one from Essie that I had to buy on a vacation when I forgot all my polishes at home, and replace them with better alternatives. 

You may also like

2 Comments

  1. Naglar är något jag slarvar alldeles för mycket med. Bra tips om att sätta på podcast, för det är en annan sak jag borde göra oftare 😉

    1. Det är verkligen hur avkopplande som helst att ha en podcast på. Har ett par stycken olika så att man kan lyssna på det som man känner för just då beroende på humör!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.